dorsz zapiekany z kartoflami

dorsz zapiekany z kartoflami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    700 g
  • sól, pieprz

  • jajka

    3 szt
  • masło

    3 łyzki
  • śmietana

    100 ml
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyzka
  • kapary

    30 g
  • parmezan

    70 g
  • puree ziemniaczane

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrac posiekac przesmazyc z 2 łyzkami masła dodac rybe ,kapary smietane z maka,dusic 15 minut.Puree wymieszac z jajkami i parmezanem.W natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułożyc rybe i puree.Zapiekac 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat