Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kluskami lanymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 600 g,
skrzydełka kurczaka 3 szt,
marchewka 1 szt,
pietruszka 1 szt,
seler kawałek
pietruszka zielona kilka gałązek,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,

kluski lane;

jajko
mąka w zależności od ilości jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kluskami lanymi

Mieso na rosół dokładnie płuczemy, zalewamy wodą gotujemy. Łyżką cedzakową zdejmujemy szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodajemy włoszczyznę i przyprawy.

Lane kluski - roztrzepujemy jajka widelcem, dodajemy mąkę(konsystencja powinno być trochę gęstszą od naleśnikowej ) dokładnie wymieszać na gładką masę. Roztrzepane jajka z mąką wlewamy na rosół, wlewając roztrzepujemy je widelcem.

Dodajemy posiekaną natkę pietruszki zielonej.

Zostawiamy na gazie do momentu zagotowania (zabulgotania) zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.08.2017 01:03
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak