Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa minestrone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Najbardziej kolorowa zupa, pachnąca Włochami, pyszna i aromatyczna- zupa minestrone! Sprawdź przepis na tradycyjną włoską zupę, dzięki której na Twoim talerzu zagości bogactwo warzyw!

Składniki:

boczek wędzony 50 g
olej 1 łyżeczka
ziele angielskie kilka ziaren
ząbki czosnku 2
ziemniaki 1
marchewka 1
bulion wołowy 2 litry
pomidory krojone z puszki 1
parmezan skórka
fasolka szparagowa 1 garść
cukinia 1
zielony groszek 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cebula czerwona 1
Pieprz czarny mielony Prymat
makaron penne
fasola biała pół puszki
pietruszka zielona 2 łyxki
oregano 1 łyżeczka
szpinak garśc

Porada

Podawać ze świeżo startym parmezanem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa minestrone

Do nagrzanego garnka włożyć boczek, czosnek i podsmażyć delikatnie na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka, marchewkę, ziele angielskie, pomidory z puszki i skórkę parmezanu. Zalać bulionem i gotować przez około 10 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać fasolkę szparagową, cukinię, zielony groszek, czerwoną cebulę, pokrojony i ugotowany makaron oraz białą fasolę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i zieloną pietruszką. Na samym końcu dodać pokrojony szpinak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 07.08.2017 18:13
apetyczna zupka
jejkuchnia 05.08.2017 19:12
Też muszę kiedyś zrobić. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak