Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
kiełbasa chuda 500 g
pieczarki 500 g
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 4 sztuki
przyprawa piri-piri 1 łyżeczka w płynie
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
masło klarowane 2 łyżki

Porada

Taką kaszę możemy podać samą lub z kwaśną śmietaną czy szklanką maślanki do popicia. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu.

Kiełbasę oraz obrane i umyte pieczarki pokroić w plastry.
Obraną cebulę i czosnek posiekać.
Na patelni rozgrzać masło , zrumienić kiełbasę , dodać cebulę z czosnkiem , zeszklić.
Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.
Do warzyw wsypać kaszę , doprawić sosem piri-piri , ziołami , solą i pieprzem.
Smażyć olejne 5 min co chwila mieszając.

Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.07.2017 19:55
Na pewno pyszne danie ;)
SzczyptaChili 28.07.2017 14:05
Dokładnie takie jest :)
SzczyptaChili 28.07.2017 14:05
Zgadzam się , dziękuję :)
SzczyptaChili 28.07.2017 14:04
Dziękuję :)
anka1988 28.07.2017 10:10
to musi być pyszne
Ola1984 28.07.2017 09:18
Bardzo fajne i pożywne danie :)
Bożena Matuszczyk 28.07.2017 00:11
Wygląda zachęcająco i smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak