Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w sosie malinowym
Polędwiczkę myjemy posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Mięsko spryskujemy olejem. Wkładamy do miski.
Cebulę kroimy w kostkę, obkładamy przygotowane mięsko.
Wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Przygotować maliny ja miałam mrożone.
Polędwiczkę obieramy z cebuli którą odstawiamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło dajemy mięsko i podsmażamy ze wszystkich stron.
Na patelni której smażyła się polędwiczka dajemy cebulę szklimy.
Podsmażoną polędwiczkę dajemy na talerz.
Do podsmażonej cebuli dodajemy miód,ocet balsamiczny i pieprz mieszamy.
Następnie dodajemy maliny mieszamy.
W międzyczasie uważamy aby sos się nie przypalił można podlewać odrobiną wody
Gdy maliny się trochę rozpadną do sosu wkładamy ponownie polędwiczkę zmniejszamy ogień i dusimy około 15 min
Sos można podać tak jaki się wytworzył ale można sos przetrzeć przez sito.
Sos nie jest gęsty więc jeżeli wolimy gęsty to można go zagęścić.
Jak mięsko trochę odpocznie kroimy w plasterki.
Plasterki mięska podałam na obiad;)
POLECAM!!!!