Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka kapusty pekińskiej
2 marchewki
cebula duża
2 ząbki czosnku
150 ml wody 150 ml passaty pomidorowej
1 liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
szczypta mielonej ostrej papryki (lub więcej)
pieprz
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty pekińskiej

Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści - wyrzucamy je, resztę liści dokładnie myjemy. Na patelnię wrzucamy poszatkowaną kapustę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, ziele angielskie i liść laurowy, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 10 minut. Dolewamy do tego wodę i passatę, doprawiamy papryką, solą i świeżo mielonym pieprzem, gotujemy bez pokrywki 20 minut lub po prostu do miękkości kapusty. Jeżeli płyn za bardzo odparował, można dolać więcej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 27.07.2017 17:27
tez jeszcze z pekinki nie jadłam, ale bardzo fajna sprawa na pewno szybsza wersja bigosu :)
SzczyptaChili 25.07.2017 18:53
Ciekawy przepis , z pekinki bigosu nie jadłam :)
Ola1984 25.07.2017 12:15
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak