Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z agrestem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

margaryna 22 dkg
cukier 15 dkg
mąka pszenna 22 dkg
mąka ziemniaczana 12 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
agrest 50 dkg
budyń śmietankowy 1 łyżka
polewa czekoladowa
jaja 2 szt.

kruszonka

masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyzki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka pszenna 5-6 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem

Agrest obieramy myjemy osuszamy i posypujemy suchym budyniem mieszamy.
Zagniatamy kruszonkę z podanych składników.
Do miski dajemy miękką margarynę wbijamy pojedynczo jajka i cukier na zmianę cały czas ucieramy mikserem na gładką masę.
Do masy utartej wsypujemy mąki i proszek do pieczenia mieszamy.
Tortownicę 30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Wykładamy masę do tortownicy na ciasto sypiemy przygotowany agrest.
Na agrest sypiemy kruszonkę.
Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut na złoty kolor.
Zimne juz ciasto polewamy polewą czekoladową.

POLECAM!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.08.2017 17:13
pyszne słodkości
gusia1000 01.08.2017 00:22
Dobre ciasto.
gosia56 25.07.2017 16:28
Bardzo dziękuję za miły komentarz;)
Ola1984 25.07.2017 08:57
Super ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak