Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z parówką "przegryzki"...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
cebula 1 sztuka
ser 150 gram/lazur
parówki cienkie 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
oregano 4 szczypty
Kmin rzymski mielony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z parówką "przegryzki"...

Kroki postępowania

1
ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, pokroić na 8 porcji, na środku ułożyć po pół parówki, wg uznania cebuli, pomidora, sera lazur, posypać oregano

Krok 1 - francuskie z parówką "przegryzki"... foto
2
brzegi założyć na wierzch, pędzelkiem maczanym w wodzie posmarować ciasto i obficie posypać ziarenkami czarnego kminu
Krok 2 - francuskie z parówką "przegryzki"... foto
3
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec "przegryzki" około 40 minut, wystudzić na letnie lub zajadać zimne - smakują na "przegryzkę" lub na kolację..........SMACZNEGO!!!
Krok 3 - francuskie z parówką "przegryzki"... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.07.2017 08:19
Fajna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak