Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1/3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
kalafior 1 duży ( o 600g. )
pomidory 4 mięsiste sztuki
kasza jęczmienna 100 g
sól i pieprz
jogurt naturalny 250 ml

Porada

Delikatna , pełna witamin zupa kalafiorowa z pomidorami i kaszą jęczmienną. Idealna na lekki ale syty obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Włoszczyznę obrać , umyć , zalać ok 2,5 l wody , dodać liście laurowe oraz ziele angielskie.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.

Wywar przecedzić do oddzielnego garnka , włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kalafiora podzielić na różyczki , pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Do garnka z wywarem dodać warzywa oraz kaszę.

Gotować do miękkości wszystkich składników , doprawić solą i pieprzem , wlać jogurt naturalny , wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 22.07.2017 17:22
Polecam serdecznie :)
Ola1984 22.07.2017 11:00
Takiej kalafiorowej jeszcze nie próbowałam :)
SzczyptaChili 22.07.2017 10:59
Polecam , zupa jest lekka i syta :)
w mojej kuchni 22.07.2017 00:36
ciekawy pomysł na dodanie kaszy do zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak