Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kasztanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany 500 g
wino 150 ml
śmietana 250 ml
woda 600 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
cukier 1 łyzka
cynamon 1\\4 łyzeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kasztanowa

Kasztany gotowac 10 minut i obrac z łupinek.Nastepnie ugotowac w nie wielkiej ilosci wody.Utłuc i przetrzec przez sito.Rozprowadzic woda wlac wino i smietane.Dodacx cukier cynamon tarta bulke i szczypte soli.Zagotowac i podawac z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 29.01.2011 08:07
Ciekawe jak smakuje,napewno tylko dla dorosłyck.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak