pulchny sernik

pulchny sernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • cukier puder

    40 dag
  • masło

    10 dag
  • rodzynki

    10 dag
  • migdały

    10 dag
  • drożdże

    1 1/2 dag
  • twaróg

    75 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

migdały posiekać. formę natłuścić i posypać bułką tartą. rodzynki opłukać i osuszyć. z 4 jajek oddzielić żótka. ser 2-krotnie zemleć, przełożyć do makutry, utrzeć z cukrem i wciąż ucierając, dodawać na przemian po 1 żółtku i po 1 jajku, a następnie tłuszcz i rozkruszone drożdże, po czy wymieszać z bakaliami. z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą serową, włożyć do formy. piec 40-50 minut w 180 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

13.02.2012 18:19
Sernik to jedno z moich najulubieńszych ciast :)

Agnieszka172

17.09.2010 21:24
serniki są najlepsze

marzencia2007

05.09.2010 16:16
musi byc extraa!!

plocia

02.09.2010 21:46
uwielbiam sernik

SmakolykiJoanny

30.08.2010 13:38
uwielbiam serniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat