Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna sledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 7-10 szt
jajko 4 szt
małe ziemniaki 5 szt
małe buraki 5 szt
cebule 2 szt
majonez
szczypiorek, sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna sledziowa

Buraki i ziemniaki gotujemy osobmno i studzimy.Filety kroimy w paseczki układamy w salaterce i przykrywamy majonezem.Cebule drobno siekamy.Wrzucamy na wrzaca osolona wode,odciskamy i układamy na sledziach.Ziemniaki scieramy na tartcre o duzych oczkach wykładamy na cebule i przykrywamy majonezem,pieprzymy.Buraki scieramy na tartce do salaterki i przykrywamy majonezem.Posypujemy pieprzem.Na wierzch scieramy jajka i przykrywamy majonezem.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak