Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane roladki z bakłażana z fetą, łososiem i świeżą bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser feta 1 opakowanie
łosoś wędzony 100 gram
bazylia świeża 1 garść
oliwa 3-4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane roladki z bakłażana z fetą, łososiem i świeżą bazylią

Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry. Skropić je sokiem z cytryny, ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż zmiękną.
Ser feta rozgnieść widelcem, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, łososia pokrojonego w kostkę, posiekane listki bazylii oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Posmarować plastry bakłażana dość grubą warstwą pasty, zawinąć roladki, spiąć wykałaczką. Nasmarować wierzch oliwą z oliwek. Położyć roladki na tacce i grillować przez kilka minut do momentu, aż nadzienie będzie ciepłe.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak