Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4-5 szt
szynka 2 plastry
boczek wędzony 2 plastry
cebula 1/2 szt
papryka 1/4 szt
pomidor 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka kopiasta posiekanej
groszek konserwowy ok 3 łyżki
słonina malutki kawałek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica

Słoninę drobno kroimy i wrzucamy na gorącą patelnię by wytopić trochę tłuszczu.
Na patelnię dodajemy też pokrojone plastry szynki i boczku. Razem przesmażamy.
Dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę i pomidora. Chwilkę dusimy.
Na koniec wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i groszek.
Mieszamy i smażymy do ulubionego ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 17.07.2017 10:49
dziękuję i wszystko potwierdzam:)
Ola1984 17.07.2017 09:01
Pysznie, kolorowo i pożywnie :)
SzczyptaChili 16.07.2017 21:59
Idealne śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak