Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka w panierce z mąki ryżowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z indyka 10 szt.
mąka ryżowa 3/4 szklanki
jajko 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra Prymat do smaku 1/2 łyżeczki
chili Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
woda zimna 1 szklanka
olej do smażenia

Porada

Podawać z ryżem i surówką z ogórków z imbirem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka w panierce z mąki ryżowej

1. Indyka delikatnie roztłuc tłuczkiem i z każdej strony oprószyć pieprzem i solą.

2. Jajko roztrzepać widelcem, następnie dodać przyprawy, sok z cytryny, mąkę ryżową i 1/2 łyżeczki soli. Składniki cały czas mieszać i stopniowo dodawać wodę, ma powstać ciasto o konsystencji gęstej śmietany, po zanurzeniu kotleta nie powinno z niego zbyt mocno spływać.

3. Sznycle po zanurzeniu w cieście, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z niezbyt dużą ilością tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 16.07.2017 22:01
Ciekawa jestem smaku...
Ola1984 16.07.2017 09:08
Apetycznie wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak