Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet malinowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 gram
cukier 120 gram
woda 1/2 szklanka
sok z cytryny 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet malinowy

Maliny zmiksować blenderem i przecedzić przez sito, aby pozbyć się pestek. W rondlu zagotować wodę z cukrem i gotować przez ok. 5 minut, aż cukier się rozpuści, a syrop zgęstnieje. Syrop przelać do przecedzonych malin i wymieszać. Sorbet wstawić do zamrażalnika na kilka godzin do zamrożenia. Co ok. 40 minut, przemieszać masę widelcem, bu pozbyć się kryształków lodu. Wyciągnąć z zamrażalki na ok. 10 minut, przed planowanym podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 25.07.2017 09:07
Dziękuję :) Był przepyszny :)
Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2017 00:18
Fantastycznie wygląda :)
Ola1984 16.07.2017 09:18
Zjedliśmy cały na raz ;) Był przepyszny :)
gosia56 15.07.2017 13:30
Na pewno pyszny;)
Ola1984 15.07.2017 09:36
:) To jedno z pyszniejszych połączeń :)
Ola1984 15.07.2017 09:35
Zgadza się, było przepysznie :)
Barbara13 15.07.2017 00:40
Pyszności !!!!!
Kardamonovy 14.07.2017 12:59
Aż mam ślinotok jak pomyślę o połączeniu malin z sokiem z cytryny :D.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak