Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiedeńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 5 łyżek
sokz z 1 cytryny
ostra musztarda 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 2 sztuki
cukier puder do smaku
sól do smaku
soczewica konserwowa 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiedeńska

Soczewicę z puszki dobrze osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w niedużą kostkę. Soczewicę i cebulę wyłożyć do salaterki, wymieszać. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Oliwę ubić z sokiem z cytryny, cukrem, solą, musztardą oraz czosnkiem. Sos wlać na sałatkę, dobrze wymieszać. Przykryć salaterkę i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.09.2011 19:53
ciekawy rzepis
Margo1 29.08.2010 18:25
Nie wiem czy bym zjadła,ponieważ są składniki których nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak