Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbasą i bobem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 duże szt
bób 100 gram
kiełbasa podwawelska 1 kawałek
masło 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbasą i bobem

Bób wypłukać, wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Dodać sól i cukier. Gotować przez około 15 minut od momentu wrzenia. Odcedzić, a gdy przestygnie, obrać ze skórek.
Kiełbasę pokroić w cienkie ćwierćplasterki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić kiełbasę i podsmażyć wedle uznania (ja lubię w jajecznicy kiełbasę mocno zrumienioną). Następnie dodać bób i przesmażyć razem z kiełbasą.
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać widelcem. Dodać świeżo zmielony pieprz, posolić. Wlać jajka na patelnię i usmażyć jajecznicę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 13.07.2017 12:16
Moje smaki :) Świetne połączenie :)
SzczyptaChili 12.07.2017 21:53
Z bobem jeszcze nie robiłam ,czas nadrobić zaległości bo mam nawet w lodówce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak