Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers z kurczaka z sosem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 30 dag
sól, pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 400-500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Piers z kurczaka z sosem pieczarkowym

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać . Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.
Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa. Gdy składniki będą już miękkie.Dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof18
Krzysztof18 11.11.2011 07:55
pasuje
dorotka0000025 02.11.2011 08:15
lubie
cukiereczek 29.08.2010 16:24
Oczywiście po dodaniu śmietany dotujemy jeszcze przez 5 minut.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak