Piers z kurczaka z sosem pieczarkowym

Piers z kurczaka z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • śmietana

    400-500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać . Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.
Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa. Gdy składniki będą już miękkie.Dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.
Podawać z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof18

11.11.2011 07:55
pasuje

dorotka0000025

02.11.2011 08:15
lubie

cukiereczek

29.08.2010 16:24
Oczywiście po dodaniu śmietany dotujemy jeszcze przez 5 minut.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat