Włoskie sugo

Włoskie sugo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 opakowanie
  • udka z kurczaka

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • natka pietruszki

  • czosnek

    1 zabek
  • cebvla sól

  • pieporz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka myjemy gotujemy,osaczamy i kroimy w drobna kostke.Makaron gotujemy al dente i odcedzamy.Wgarnuszku zagotowujemy przecier pomidorowy,dodajemy drobno pokrojona i podduszona na oleju cebule z czosnkiem oraz posiekana natke pietruszki.Gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu doprawiamy sola pieprzem i papryka.Wkładamy pokrojone mieso,mieszamy.Sosem polewamy makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat