Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ryżowy z białą czekoladą i jagodami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół szklanki ryżu
1 litr mleka 3,2%
1 małe opakowanie cukru waniliowego
1 mała laska cynamonu
pół tabliczki białej czekolady
1 szklanka jagód

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ryżowy z białą czekoladą i jagodami

Do garnka z grubym dnem, wlewamy mleko, wsypujemy ryż, wrzucamy jeszcze cukier waniliowy i cynamon. Gotujemy około 30 min, od czasu do czasu, mieszając. Ryż powinien być kleisty, kremowy. Zdejmujemy z ognia i od razu wrzucamy białą czekoladę, rozpuści się w 3 sekundy.
Lekko ostudzony pudding, przekładamy do kieliszków. Jagody trochę rozdrabniamy, żeby puściły sok. Dodajemy do puddingu.
Deser można jeść na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 10.07.2017 17:34
Mniam , na sam widok można się oblizać... :)
katarzynka455 10.07.2017 14:32
miało być ""u Ciebie'':))))
katarzynka455 10.07.2017 13:35
ależ i Ciebie jagodowo...pysznie:)
Ola1984 10.07.2017 09:57
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak