Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie sugo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
udka z kurczaka 2 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
natka pietruszki
czosnek 1 zabek
cebvla sól
pieporz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie sugo

Udka z kurczaka myjemy gotujemy,osaczamy i kroimy w drobna kostke.Makaron gotujemy al dente i odcedzamy.Wgarnuszku zagotowujemy przecier pomidorowy,dodajemy drobno pokrojona i podduszona na oleju cebule z czosnkiem oraz posiekana natke pietruszki.Gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu doprawiamy sola pieprzem i papryka.Wkładamy pokrojone mieso,mieszamy.Sosem polewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak