Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki cielęce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

flaki 1 kg, cielęce,
marchewka 2 szt,
seler kawałek,
pietruszka 1 szt,
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka,
natka pietruszki 1 /2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżeczka,
bulion 1 kostka,
Liść laurowy suszony Prymat 1 - 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 ziarenka,

dodatkowo;

Zasmażka:

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki cielęce

Pokrojone gotowe flaki dobrze wypłukałam, gotowałam dwa razy w wodzie po około 20 minut.

Trzecim razem gdy zalałam flaki wodą, doprawiłam je do smaku,dodałam kostkę bulionową.

Do gotowania dodałam starte na tarce o (grubych oczkach ) marchewki, seler oraz pietruszkę. Doprawiłam do smaku listkiem laurowym, zielem angielskim oraz przyprawą do flaków oraz solą i pieprzem. Dodałam majeranku oraz posiekanej pietruszki zielonej.

Zagotowałam i zagęściłam flaki lekką zasmażką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.07.2017 21:40
Dobre dla smakoszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak