Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sutlac pudding

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5 szklanek
woda 1 szklanka
ryż 1/4 szklanki
cukier 1 szklanka
mąka ryżowa 3 łyżki

Porada

Pudding można podawać posypany cynamonem,posiekanymi orzechami włoskimi lub z pistacjami

Przepis i sposób przygotowania na: Sutlac pudding

Mleko przelej do garnka,dodaj ryż i postaw na kuchence.
Zagotuj i zmniejsz ogień. Gotuj na małym ogniu do momentu aż ryż będzie miękki. Dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj jeszcze przez chwilę.
W miseczce wymieszaj mąkę wraz z wodą i dodaj do gotującego się ryżu.
Gotuj do momentu aż pudding zgęstnieje. Przełóż do miseczek i odstaw do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak