Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza manna z zupą truskawkową z miętą i jabłkiem...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mleko 2 szklanki
kasza manna 1 szklanka
cukier 1 łyżka
sól - szczypta
woda 2,5 ltra
truskawki 3/4 kg
sok z cytryny 1 łyżka
jabłka 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mięta liście - ile potrzeba
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
śmietana gęsta - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: kasza manna z zupą truskawkową z miętą i jabłkiem...

wodę zagotować z mlekiem, wsypać kaszkę manną mieszając, wsypać cukier i sól, gotować z do zagęszczenia kaszy mnannej mieszając, aby się nie przypaliła, można od razu przelac porcje do misek czy innych naczyń, kaszę manną wystudzić

umyte truskawki pokrojone w kostkę jabłka bez skórki zalać wodą i zagotować z sokiem z cytryny, owoce będą jędrne

wsypać cukier, włożyć z dwie gałązki mięty z liśćmi, gotować na średnim ogniu z 10 minut

kisiel wymieszać w 1/2 litrze zimnej wody, wlać do zupy mieszając do lekkiego zagęszczenia, zupę dobrze wystudzić

podawać z kaszą manną, ze śmietaną 12% i listkami mięty - zupa smakuje jako danie obiadowe ale też można podać na deser czy na kolację..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.07.2017 15:11
na upały idealne jedzonko
bietka 07.07.2017 08:27
ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak