Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i botwinki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina liście garść
marchew młoda 2 szt.
kapusta biała cukrowa mała główka
cebula biała do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
olej rzepakowy
cytryna mała
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Porada

Bardzo lubię taką surówkę nie tylko do obiadu ale również jako dodatek to potraw z grilla czy pieczonej ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i botwinki

Dokładnie przebrać i opłukać listki botwiny, osączyć i pokroić w cienkie paseczki. Cienko posztkować słodką kapustę oraz cebulę. Marchewkę pociąć w słomkę albo zetrzeć na tarce. Warzywa poslić, skropić obficie sokiem ze świeżej cytryny (co nadaje cytrusowego aromatu), oprószyć cukrem i pieprzem. Skropić olejem i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.07.2017 09:52
pyszniutka jest ,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak