Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle po czesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki duze 6 szt
mąka 1 szk
jajko 1 szt
kasza manna 4 ŁYZKI
mąka ziemniaczana 1 łyzka
sól
śliwki 50 dag
masło 3 łyzki
cynamon
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: knedle po czesku

Ziemniaki przecieramy przez sito.Dodajemy maki kasze jajko i sól.Zagniatamy ciasto.Formujemy gruby waŁek.kroimy grube plastry.Na kazdy plaster nakładamy sliwke,i formujemy knedle.Zlepiamy i wrzucamy na osolna wrzaca wode.Gdy wypłyna gotujemy jeszcze 2 minuty.Podajemy z bulka tarta przesmazona na masle ze szczypta cynamonu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak