knedle po czesku

knedle po czesku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki duze

    6 szt
  • mąka

    1 szk
  • jajko

    1 szt
  • kasza manna

    4 ŁYZKI
  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • sól

  • śliwki

    50 dag
  • masło

    3 łyzki
  • cynamon

  • bułka tarta

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przecieramy przez sito.Dodajemy maki kasze jajko i sól.Zagniatamy ciasto.Formujemy gruby waŁek.kroimy grube plastry.Na kazdy plaster nakładamy sliwke,i formujemy knedle.Zlepiamy i wrzucamy na osolna wrzaca wode.Gdy wypłyna gotujemy jeszcze 2 minuty.Podajemy z bulka tarta przesmazona na masle ze szczypta cynamonu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat