Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z łuską ziemniaczaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 50 dag
ziemniaki 6 szt
jajko 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z łuską ziemniaczaną

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i gotować w osolonym wrzątku około 15 minut, ostudzić i pokroić w cienkie plastry.
Krok 1 - Ryba z łuską ziemniaczaną foto
2
Rybę posypać solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem, dodać przyprawę do ryb i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Ryba z łuską ziemniaczaną foto
3
Rybę panierować najpierw w mące, w jajku i obtoczyć jedną stronę w bułce tartej.
Krok 3 - Ryba z łuską ziemniaczaną foto
4
Po drugiej stronie ułożyć plastry ziemniaków namoczone w jajku.
Krok 4 - Ryba z łuską ziemniaczaną foto
5
Następnie piec na rozgrzanym oleju najpierw tę stronę z bułką tartą, przekręcić na druga stronę i dalej piec na złoty kolor.
Krok 5 - Ryba z łuską ziemniaczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.07.2017 11:23
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak