Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oranżada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt.
cytryna 1 szt.
cukier trzcinowy 3-4 łyżki
woda 3-4 szklanki

Porada

Można podawać z lodem. Część wody można zastąpić wodą gazowaną, którą wlewa się do szklanek przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Oranżada

Wodę przegotować z cukrem i przestudzić. Pomarańczę i cytrynę, umyć, sparzyć wrzątkiem i osuszyć. Z jednej pomarańczy zetrzeć na tarce skórkę i dodać do syropu. Wycisnąć sok z pomarańczy i cytryny (pozostawiając połówkę pomarańczy), dodać do syropu. Oranżadę silnie oziębić i nalewać do szklanek.
Połowę obranej pomarańczy pokroić na plasterki i wkładać do szklanek z napojem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak