Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pajączek

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna 5 dag
miód 3 łyżki
jaja 3 sztuki
kakao 4 lyzki
cukier 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka 3 i 3/4 szklanki

MASA

mleko 1 litr
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyzki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna

Dodatkowo

polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pajączek

Kroki postępowania

1
jaja, kakao, miód, sada, margaryna, cukier- ubić na parze przez ok 5 minut.
Krok 1 - Ciasto pajączek foto
2
Następnie dodać 3 szklanki mąki cały czas ubijając na parze.
Krok 2 - Ciasto pajączek foto
3
Na stolnice wysypać 3/4 szklanki mąki i wylać ciasto kakaowe.
Krok 3 - Ciasto pajączek foto
4
Ciasto wyrobić i podzielić na 5 części. Piec każde oddzielnie ok 5 minut.
Krok 4 - Ciasto pajączek foto
5
Z 1 litra leka odlać 1 szklankę. Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować. W 1 szklance mleka rozrobić mąkę ziemniaczaną i pszenną. Dodać do gotującego się mleka. Zagotować. Wystudzić.
Krok 5 - Ciasto pajączek foto
6
Margarynę ubić na puszystą masę następnie stopniowo dodawać zimny budyń.
Ciasto przekładać masą budyniową.Na wierzchu polać polewą czekoladową.

Smacznego. :)
Krok 6 - Ciasto pajączek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IgraszkiLosu 06.07.2017 10:39
bardzo fajny pomysł na ciasto!
Stenka 04.07.2017 22:53
smaczne ciasto
halina17 04.07.2017 22:51
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak