Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny Barszcz ukraiński

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
kostka rosołowa 1 szt
buraki czerwone 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
grzyby suszone kilka sztuk
cebula
olej
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Owoc jałowca cały Prymat 2 ziarenka
ziele angielskie 2 ziarenka
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny Barszcz ukraiński

Marchewki,pietruszkę i buraki obrać, zetrzeć na tarce o
dużych oczkach.Warzywa zalać bulionem z kostki rosołowej. Wrzucić
liść laurowy, ziele angielskie,jałowiec oraz wcześniej namoczone
grzyby. Cebulę posiekać zeszklić na oleju dodać do warzyw.Gotować
35 minut. W połowie gotowania wrzucić do zupy odsączoną z zalewy
fasolę (1/2 lub cała puszka). Pod koniec gotowania dodać majeranek.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak