Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
jaja 6 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z jajkami

Pomidory umyć, odkroić piętki, wydrążyć miąższ i przetrzeć go przez sito. Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem. Do każdego wydrążonego pomidora wlać 1 jajko, oprószyć przyprawami, posypać utartym serem, przykryć odkrojoną piętką. Napełnione pomidory ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, podlać przecierem pomidorowym (powstały z miąższu przetartego przez sito). Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.10.2013 08:13
świetny pomysł
olkaaa 29.07.2012 12:57
chętnie spróbuję
Margo1 29.08.2010 18:18
Tego jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak