Pomidory zapiekane z jajkami

Pomidory zapiekane z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    6 szt
  • jaja

    6 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, odkroić piętki, wydrążyć miąższ i przetrzeć go przez sito. Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem. Do każdego wydrążonego pomidora wlać 1 jajko, oprószyć przyprawami, posypać utartym serem, przykryć odkrojoną piętką. Napełnione pomidory ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, podlać przecierem pomidorowym (powstały z miąższu przetartego przez sito). Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

02.10.2013 08:13
świetny pomysł

olkaaa

29.07.2012 12:57
chętnie spróbuję

Margo1

29.08.2010 18:18
Tego jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat