Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pałki z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
kasza manna 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
jajko
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pałki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Z podudzi delikatnie zsunąć skórę, najdalej jak się da. Ostrym nożem lub nożycami do drobiu odciąć kość. Usunąć odłamki kości.
Krok 1 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
2
Odcięte kostki wykorzystać do ugotowania wywaru na zupę.
Krok 2 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
3
Mięso oddzielić od odciętej kości i zmielić.
Krok 3 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
4
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać mięso, doprawić i chwilę razem smażyć. Dodać kaszę , wymieszać i przestudzić.
Krok 4 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
5
Nadziewać skórki i jeśli jest jej za mało, żeby dobrze podwinąć, to spiąć wykałaczką.
Krok 5 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
6
. Bułkę tartą wymieszać z curry i ziołami.
Krok 6 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
7
Panierować w jajku i bułce, smażyć na złoty kolor. Przed podaniem zapiec w piekarniku 10 min 180 stopni.
Krok 7 - Faszerowane pałki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 04.07.2017 21:34
Pyszne pałki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak