Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
żółty ser 50 g
kiełbasa śląska 50 g
cebula 1/4 sztuki
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 4 łyżeczki
serek topiony 100 g
Bulion grzybowy 1 kostka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Do każdej mięsnej kieszonki nałożyć po łyżeczce musztardy, kawałku sera, kiełbasy i cebuli. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami.
Krok 1 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym foto
2
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 2 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym foto
3
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać 1,5 szklanki wody, dodać serek topiony i kostkę grzybową. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony, co jakiś czas sos zamieszać.
Krok 3 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym foto
4
Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli. Gotowe mięso podzielić na porcje, podawać polane sosem.
Krok 4 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak