Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym

Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • musztarda sarepska

    2 łyżeczki
  • żółty ser

    50 g
  • kiełbasa śląska

    50 g
  • cebula

    1/4 sztuki
  • olej do smażenia

  • przyprawa do mięs

    4 łyżeczki
  • serek topiony

    100 g
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Do każdej mięsnej kieszonki nałożyć po łyżeczce musztardy, kawałku sera, kiełbasy i cebuli. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 3 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać 1,5 szklanki wody, dodać serek topiony i kostkę grzybową. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony, co jakiś czas sos zamieszać.
Krok 4 - Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym
Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli. Gotowe mięso podzielić na porcje, podawać polane sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat