Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki twarogowe z nadzieniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 25 dag
margaryna 250 gram
mąka pszenna 1 1/2 szkl
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 op
proszed do pieczenia 1/2 łyżeczka
cząstki jabłek
KOSTKI CZEKOLADY
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki twarogowe z nadzieniem

twaróg zemleć dodać margarynę, mąkę, żółtka z jaja, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wszystko najpierw posiekać a następnie zagnieść i podzielić na 4 części, odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. po tym czasie każdą rozwałkować na okrągły placek i radełkiem podzielić na promieniste trójkąty. na każdym ułożyć cząstkę jabłka, kostkę czekolady lub łyżkę powideł i zwinąć od podstawy trójkąta tak, jak roladę, a następnie nadać kształt rogalika. blachę natłuścić, ułożyć na niej rogaliki i posmarować rozmąconym białkiem, piec do zrumienienia w temperaturze 190-200 st.C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pipi765 09.09.2010 11:22
bardzo smakowite
pauluna
pauluna 09.09.2010 11:21
pokusiła bym sie
marzencia2007 07.09.2010 16:47
fajny przepis :_)
plocia 02.09.2010 21:48
takie właśnie robi moja teściowa
SmakolykiJoanny 30.08.2010 13:31
rogalik no no superowskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak