Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z czarnej rzepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzepa 60-70 dag
mleko 0,5 szkl.
sól do smaku
masło 1 łyżka
koperek świeży 4 łyżki

Porada

Podawać do potraw z mięs.

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z czarnej rzepy

Czarną rzepę obrać, umyć, pokroić na połówki lub ćwiartki. Włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować do miękkości. Odcedzić, zblendować lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Masę wymieszać z gorącym mlekiem i masłem, przyprawić solą, podgrzać mieszając. Wyłożyć na salaterkę, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak