Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajka ugotowane na twardo 1 sztuka
kiełbasa wędzona 80 gram
boczek wędzony 30 gram
ser żółty 4 plasterki
musztarda 2 łyżeczki
ogórek kiszony 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat
Tymianek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
jajko 2 sztuki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Mięso rozbić, cienko posmarować musztardą i posypać papryką, tymiankiem, pieprzem i solą.
Krok 1 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
2
Kiełbasę, boczek, jajko i ogórka pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć najpierw boczek. Dodać pozostałe składniki i smażyć ok. 5 minut.
Krok 2 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
3
Na każdy płat mięsa położyć plasterek sera i nadzienie. Zwinąć roladki, jeśli trzeba spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
4
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Roladki schabowe z kiełbasą foto
5
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem podpiec 15 minut w piekarniku w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Roladki schabowe z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak