łosos w smietanie

łosos w smietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    0,5 kg
  • słodka śmietana

    0,5 l
  • czosnek

    3 zabki
  • mąka

    1 łyzeczka
  • sól, pieprz

  • makaron świderki

  • masło

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Złososia usówamy ości mieso rozdrabniamy na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzewamy masło,wkładamy kawalki łososia ,dodajemy przecisniete przez praske zabki czosnku,delkiatnie mieszamy i smazymy około 4 minut.Wlewamy słodka smietane,lekko mieszamy.Do szklanki wsypujemy lyzeczke maki i wlewamy odrobine wody.Dokładnie mieszamy,by nie bylo grudek,a nastepnie wlewamy na patelnie z łososiem.Mieszamy i smazymy do czasu az łosos ze smietana aczna sie gotowac.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie na półtwardo.Odcedzamy.Wykładamy na talerze i polewamy garacym sosem z łososiem.Od razu podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat