Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosos w smietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 0,5 kg
słodka śmietana 0,5 l
czosnek 3 zabki
mąka 1 łyzeczka
sól, pieprz
makaron świderki
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: łosos w smietanie

Złososia usówamy ości mieso rozdrabniamy na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzewamy masło,wkładamy kawalki łososia ,dodajemy przecisniete przez praske zabki czosnku,delkiatnie mieszamy i smazymy około 4 minut.Wlewamy słodka smietane,lekko mieszamy.Do szklanki wsypujemy lyzeczke maki i wlewamy odrobine wody.Dokładnie mieszamy,by nie bylo grudek,a nastepnie wlewamy na patelnie z łososiem.Mieszamy i smazymy do czasu az łosos ze smietana aczna sie gotowac.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie na półtwardo.Odcedzamy.Wykładamy na talerze i polewamy garacym sosem z łososiem.Od razu podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak