Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszoną kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 20 dkg
marchewka 1 duża sztuka
jabłko 1 mała sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszoną kapustą

Kapustę pokroić na krótsze kawałki, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłko i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę, marchewkę i jabłko dodać do kapusty. Dodać też do niej trochę soli i pieprzu, cukier i olej. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.07.2017 19:57
smaczny klasyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak