Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane jajka z pastą boczkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
koncentrat barszczu czerwonego 300 ml
cebula 1/2 dużej sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 6 plasterków
majonez 3 łyżki
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane jajka z pastą boczkową

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Krok 1 - Marynowane jajka z pastą boczkową foto
2
Ugotowane jajka przełożyć od garnka (miski lub innego pojemnika), zalać koncentratem barszczu, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 40 godzin.
Krok 2 - Marynowane jajka z pastą boczkową foto
3
Po tym czasie jajka odsączyć, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wyjąć żółtka.
Krok 3 - Marynowane jajka z pastą boczkową foto
4
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, doprawić solą, ostudzić.
Krok 4 - Marynowane jajka z pastą boczkową foto
5
Żółtka przełożyć do miski. Dodać do nich cebulę, boczek, majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
Krok 5 - Marynowane jajka z pastą boczkową foto
6
Pastę nałożyć za pomocą szprycy do ozdabiania tortów do białek w miejsca po żółtkach. Na wierzchu rozsypać posiekany szczypiorek.
Krok 6 - Marynowane jajka z pastą boczkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak