Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kaszy manny
Do gotującego się mleka wsypujemy łyżka po łyżce kaszę, cały czas mieszając. Zmniejszamy płomień na minimalny, gotujemy do mocnego zgęstnienia kaszy manny.
Kaszę przekładamy łyżką do lekko natłuszczonych foremek na babeczki (najlepiej jedynie do 3/4 wysokości, aby łatwo później wyciągnąć babeczki).
Odstawiamy do przestudzenia. Chłodne wkładamy do lodówki na około 2 godziny lub na 4-5 minut do zamrażalnika (jeśli zależy nam na szybkim podaniu), po tym czasie wyciągamy je z foremek (przekręcamy do góry nogami). W przypadku, gdy wolimy podawać babeczki lekko ciepłe, można przestudzić je chwilę, a następnie spróbować delikatnie wyciągną z foremki.
Wierzch każdej babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy z owocami i ulubioną owocową herbatką.