Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórki konserwowe 2 szt

Sos

majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanego tuńczyka odsączamy. Następnie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Otwartą kukurydzę i groszek przekładamy na sito i odsączamy z nadmiaru wody.

Ogórki kroimy na malutkie kawałeczki. Wszystkie przygotowane składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak