Sałatka z roszponki i cieciorki

Sałatka z roszponki i cieciorki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ciecierzyca

    1/2 szkl
  • soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • roszponka

    2 szkl
  • mozzarella małe kulki

    10-12 szt
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt

Dip

  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • woda

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • musztarda miodowa

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cieciorkę płuczemy i zalewamy wodą na noc.
Rano wodę odlewamy, a cieciorkę wrzucamy na wrzącą wodę z dodatkiem sody i soli. Gotujemy 12-15 minut, osączamy na sicie,przelewamy zimną wodą.
2. Roszponkę przebieramy,płuczemy,osączamy na sicie.
Do salaterki wkładamy listki roszponki , pomidorki przekrojone na połówki i kulki mozzarelli, dokładamy ciecierzycę i delikatnie mieszamy.
3. Składniki sosu mieszamy ze sobą dokładnie, polewamy sałatkę i wstawiamy na 15 minut do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat