Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki i cieciorki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ciecierzyca 1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
roszponka 2 szkl
mozzarella małe kulki 10-12 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt

Dip

oliwa 2 łyżki
woda 1 łyżka
miód płynny 1 łyżeczka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki i cieciorki

1. Cieciorkę płuczemy i zalewamy wodą na noc.
Rano wodę odlewamy, a cieciorkę wrzucamy na wrzącą wodę z dodatkiem sody i soli. Gotujemy 12-15 minut, osączamy na sicie,przelewamy zimną wodą.
2. Roszponkę przebieramy,płuczemy,osączamy na sicie.
Do salaterki wkładamy listki roszponki , pomidorki przekrojone na połówki i kulki mozzarelli, dokładamy ciecierzycę i delikatnie mieszamy.
3. Składniki sosu mieszamy ze sobą dokładnie, polewamy sałatkę i wstawiamy na 15 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak