Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
soczewica zielona 2-3 łyżki (konserwowa)
pomidorki koktajlowe 4-5 szt
natka pietruszki 1 mały pęczek
majonez 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, przekroić je na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka.
Krok 1 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
2
Rozgnieść żółtka widelcem. Dodać odsączoną z zalewy zieloną soczewicę.
Krok 2 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
3
Pomidorki koktajlowe pokroić w drobniutką kosteczkę. Natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników.
Krok 3 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
4
Dodać majonez, chrzan, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. Wymieszać i nałożyć farsz do jajek.
Smacznego :)
Krok 4 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.07.2017 17:43
smaczna przekąska jajeczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak