Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w pomidorach na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt.
seler kawałek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyzeczka
Bazylia suszona Prymat do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w pomidorach na ciepło

Fasolkę oskubać, umyć, ugotować. W międzyczasie rozgrzać na patelni olej. Cebulę, kawałek selera i ząbki czosnku obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnie. Podsmażyć na złoty kolor. Dodać pomidory krojone z puszki, cukier (jeśli pomidory są za kwaśne) i przyprawy. Dusić parę minut. Fasolkę odcedzić, dodać do pomidorów, wymieszać, posypać natką pietruszki.
Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak