Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 1 opakowanie
wędzony boczek 30 dag
cebula biała 2 szt
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z groszkiem

Boczek kroimy w niewielka kostke i rumienimy w małej ilosci oleju,nastepnie kroimy w drobno kostke cebule,dodajemy do podsmazonego boczku i lekko solimy.Mieszamy i dusimy na małym ogniu.Gdy cebula bedzie lekko zeszklona dodajemy opakowanie nierozmrozonego groszku i dusimy na małym ogniu,od czasu do czasu mieszajac.Aby groszek nie przywarł do patelni,mozemy wlac troche wody,gotujacej sie na makaron.Czesc groszku rozgniatamy na patelni dzioeki czemu czemu potrawa nabierze lepszego smaku i aromatu.Doprawiamy pieprzem.Makaron goptujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Dokładnie odcedzamy i dodajemy groszek z boczkiem.Mieszamy i chwile dusimy na małym ogniu.Makaron z groszkiem podajemy na goraco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 19.09.2010 17:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak